Csokis darálós karika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 dl tej

Mártáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és alaposan összedolgozzuk. A húsdarálóra felszereljük a süti készítő elemet. A sütőt előmelegítjük. A tepsiket kibéleljük sütőpapírral.

A húsdarálót megtöltjük a tésztával, majd kb. 13 cm hosszú rudat nyomunk ki belőle.  A rúdból gyűrűt formálunk, amit a tepsibe fektetünk, egymástól kicsit távolabb, mert sütéskor még nőnek. 180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Amíg kihűlnek a karikák, a csokoládét egy edénybe törjük, hozzáadjuk az olajat. Egy másik edénybe vizet forralunk, majd a forró víz felett megolvasztjuk a csokoládét.

A karikákat egyesével megmártjuk a csokiban, majd sütőpapírra téve hagyjuk megkötni a csokit.

Tipp:

Aki szereti a darálós kekszet, az ezt a karikát is nagyon kedvelni fogja. A csoki remekül kiegészíti. Akár ajándékba is adható. Célszerű 2-2 karikát a csokis felével összefordítva tárolni, csomagolni, így nem maszatolódnak össze a karikák a csokival. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll. Karácsony előtt akár egy héttel is elkészíthető.