Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis bécsi puffancsok recept

Csokis bécsi puffancsok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók  24 db -hoz:

    • 18 dkg puha vaj
    • 4 dkg porcukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 18 dkg sima liszt
    • 4 dkg kukoricaliszt
    • csipet só

    A krémhez:

    • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
    • 1 ek Holland kakaópor(opcionális)
    • 6 ek tejszín

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk. A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük.
    A kétféle lisztet elvegyítjük és a vajas masszához kavarjuk, vigyázva ne legyen csomós :)

    A tésztát 4 felé vágjuk és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk. Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici “talpuk”.

    12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ganache krémhez, egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk és hozzá tördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt kakaóport is bele keverjük. Tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém állaga vajszerű nem lesz.

    Puffancsokat óvatosan félbe vágjuk és a csokis krémmel töltjük. Nem kell félbe vágnia tészta golyót, akár 2 db-ot is össze ragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel.

    Azonnal fogyasztható, jól záródó dobozban hűtőben ( tejszín miatt) több napig is tárolható. Nagyon-nagyon finom, ezért legközelebb minimum dupla adaggal indítunk. :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá