Csokis bécsi puffancsok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 24 db -hoz:
- 18 dkg puha vaj
- 4 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 18 dkg sima liszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- csipet só
A krémhez:
- 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 1 ek Holland kakaópor(opcionális)
- 6 ek tejszín
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk. A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük.
A kétféle lisztet elvegyítjük és a vajas masszához kavarjuk, vigyázva ne legyen csomós :)
A tésztát 4 felé vágjuk és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk. Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici “talpuk”.
12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ganache krémhez, egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk és hozzá tördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt kakaóport is bele keverjük. Tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém állaga vajszerű nem lesz.
Puffancsokat óvatosan félbe vágjuk és a csokis krémmel töltjük. Nem kell félbe vágnia tészta golyót, akár 2 db-ot is össze ragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel.
Azonnal fogyasztható, jól záródó dobozban hűtőben ( tejszín miatt) több napig is tárolható. Nagyon-nagyon finom, ezért legközelebb minimum dupla adaggal indítunk. :)