Csokis bécsi puffancsok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 db -hoz:
- 18 dkg puha vaj
- 4 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 18 dkg sima liszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- csipet só
A krémhez:
- 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 1 ek Holland kakaópor(opcionális)
- 6 ek tejszín
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk. A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük.
A kétféle lisztet elvegyítjük és a vajas masszához kavarjuk, vigyázva ne legyen csomós :)
A tésztát 4 felé vágjuk és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk. Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici “talpuk”.
12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ganache krémhez, egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk és hozzá tördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt kakaóport is bele keverjük. Tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém állaga vajszerű nem lesz.
Puffancsokat óvatosan félbe vágjuk és a csokis krémmel töltjük. Nem kell félbe vágnia tészta golyót, akár 2 db-ot is össze ragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel.
Azonnal fogyasztható, jól záródó dobozban hűtőben ( tejszín miatt) több napig is tárolható. Nagyon-nagyon finom, ezért legközelebb minimum dupla adaggal indítunk. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »