Csokis bécsi puffancsok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók  24 db -hoz:

  • 18 dkg puha vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 18 dkg sima liszt
  • 4 dkg kukoricaliszt
  • csipet só

A krémhez:

  • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
  • 1 ek Holland kakaópor(opcionális)
  • 6 ek tejszín

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk. A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük.
A kétféle lisztet elvegyítjük és a vajas masszához kavarjuk, vigyázva ne legyen csomós :)

A tésztát 4 felé vágjuk és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk. Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici “talpuk”.

12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ganache krémhez, egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk és hozzá tördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt kakaóport is bele keverjük. Tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém állaga vajszerű nem lesz.

Puffancsokat óvatosan félbe vágjuk és a csokis krémmel töltjük. Nem kell félbe vágnia tészta golyót, akár 2 db-ot is össze ragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel.

Azonnal fogyasztható, jól záródó dobozban hűtőben ( tejszín miatt) több napig is tárolható. Nagyon-nagyon finom, ezért legközelebb minimum dupla adaggal indítunk. :)