Csokis-banános szelet recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 6-7 banán
- 1 tasak főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2-3 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 1 ek zselatinpor
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki bevonó
- 3 ek olaj
Díszítéshez
- kevés fehér csoki reszelék
Elkészítése:
4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 2 ek étkezési keményítőt és a sütőport. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a összekeverjük a tésztával. Sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 30 x 20) 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük 3 dl tejjel, majd a végén hozzákeverünk alaposan egy kanál zselatinport. Felverjük a tejszínt, s óvatosan a már langyosra hűlt pudinghoz adjuk.
Rákenjük ezt a krémet a piskótára. Hosszában kettészelt banánokkal beterítjük. Csokimázat készítünk (kevés olajjal felolvasztjuk gőz felett a csokoládét), bevonjuk vele a süteményt, s ha kellően lehűlt, felszeleteljük.
Tetejét reszelt fehér csokival is díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »