Csokis-banános szelet recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 6-7 banán
- 1 tasak főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2-3 ek cukor
- 1 dl tejszín
- 1 ek zselatinpor
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki bevonó
- 3 ek olaj
Díszítéshez
- kevés fehér csoki reszelék
Elkészítése:
4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 2 ek étkezési keményítőt és a sütőport. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a összekeverjük a tésztával. Sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 30 x 20) 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük 3 dl tejjel, majd a végén hozzákeverünk alaposan egy kanál zselatinport. Felverjük a tejszínt, s óvatosan a már langyosra hűlt pudinghoz adjuk.
Rákenjük ezt a krémet a piskótára. Hosszában kettészelt banánokkal beterítjük. Csokimázat készítünk (kevés olajjal felolvasztjuk gőz felett a csokoládét), bevonjuk vele a süteményt, s ha kellően lehűlt, felszeleteljük.
Tetejét reszelt fehér csokival is díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

