Csokis-banános szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4  tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:

  • 6-7 banán
  • 1 tasak főzős vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2-3 ek cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek zselatinpor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki bevonó
  • 3 ek olaj

Díszítéshez

  • kevés fehér csoki reszelék

Elkészítése:

4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral alaposan kikeverünk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet, a 2 ek étkezési keményítőt és a sütőport. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a összekeverjük a tésztával. Sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 30 x 20) 180 fokon, 10 perc alatt megsütjük.

A vaníliás pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük 3 dl tejjel, majd a végén hozzákeverünk alaposan egy kanál zselatinport. Felverjük a tejszínt, s óvatosan a már langyosra hűlt pudinghoz adjuk.

Rákenjük ezt a krémet a piskótára. Hosszában kettészelt banánokkal beterítjük. Csokimázat készítünk (kevés olajjal felolvasztjuk gőz felett a csokoládét), bevonjuk vele a süteményt, s ha kellően lehűlt, felszeleteljük.

Tetejét reszelt fehér csokival is díszíthetjük.