Csokis-áfonyás zabkeksz recept

Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 0,5 bögre liszt
- 6-8 dkg margarin (1/3 kocka margarin)
- 2 púpozott ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g csoki
- 50 g áfonya
- szódabikarbóna
- só
- 1-2 kk fahéj
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással.
Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy szép kerek kekszek legyenek, akkor elővehetünk egy pogácsaszaggatót és abban igazgassuk el őket egyenként. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz szokott készülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »