Csokis-áfonyás zabkeksz recept

Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 0,5 bögre liszt
- 6-8 dkg margarin (1/3 kocka margarin)
- 2 púpozott ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g csoki
- 50 g áfonya
- szódabikarbóna
- só
- 1-2 kk fahéj
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással.
Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy szép kerek kekszek legyenek, akkor elővehetünk egy pogácsaszaggatót és abban igazgassuk el őket egyenként. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz szokott készülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »