Csokis-áfonyás zabkeksz recept

Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 0,5 bögre liszt
- 6-8 dkg margarin (1/3 kocka margarin)
- 2 púpozott ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g csoki
- 50 g áfonya
- szódabikarbóna
- só
- 1-2 kk fahéj
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással.
Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy szép kerek kekszek legyenek, akkor elővehetünk egy pogácsaszaggatót és abban igazgassuk el őket egyenként. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz szokott készülni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »