Csokis-áfonyás zabkeksz recept
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 0,5 bögre liszt
- 6-8 dkg margarin (1/3 kocka margarin)
- 2 púpozott ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 g csoki
- 50 g áfonya
- szódabikarbóna
- só
- 1-2 kk fahéj
Elkészítése:
Először összekeverjük a száraz összetevőket a csoki kivételével, majd összedolgozzuk a margarinnal és a tojással.
Mikor már sikerült jól elkeverni, csak akkor keverjük hozzá a csokoládét. A tésztából kis gombócokat formázunk és felsorakoztatjuk őket a tepsiben. Végül vizes kézzel kicsit ellapítjuk.
Ha azt szeretnénk, hogy szép kerek kekszek legyenek, akkor elővehetünk egy pogácsaszaggatót és abban igazgassuk el őket egyenként. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ebből a mennyiségből nekem 12 db keksz szokott készülni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

