Csokimousse fehér csokival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csipet só
Elkészítése:
Egy kisebb tálat belehelyezek egy nagyobba, melyben víz van és alágyújtok a gáznak. A kisebb tálba beletörök 25 dkg étcsokit, a maradék 5 dkg-t félreteszem. Folyamatos kevergetés közben megolvasztom a gőz felett a csokoládét.
Közben leütök 2 tojást, a tojásfehérjéket külön felverem egy robotgéppel, hozzáadva a 2 dkg cukrot és a csipet sót. Ezután a 2 dl tejszínt is felverem a robotgéppel.
Hagyom a felolvadt étcsokit egy kicsit meghűlni, majd hozzáadom a 2 tojássárgáját. A csoki bekeményedik, ezért robotgéppel simára keverem, majd kanállal óvatosan hozzáforgatom a felvert tojásfehérjét és tejszínt. Egy porózus, rendkívül könnyű csokoládéhab lesz az eredmény, ezt 5-6 órára, vagy egész éjjelre a hűtőbe teszem.
A fehér csokit az előbb ismertetett módon, gőz fölött megolvasztom, majd tányérokra kanalazom, egy-egy kanálnyit kör alakban elsimítva, hogy ha a csoki megszilárdul, érméket kapjunk eredményül. A fehér csokit félreteszem hűlni, közben a maradék 5 dkg étcsokit is megolvasztom a gőz fölött.
Ezután kreatívan, az étcsokit a már lehűlt fehér csokikra pöttyözöm, gyufaszállal, villával nonfiguratív formákat alkotva ki.
Amint ez megvan, a fehércsokis tányérok is mennek a hűtőbe.
Másnap a csokimousse-ból egy-egy adagot desszertes tányérba szedek, majd a fehércsoki tallérokat lapos késsel felpattintva, nonfiguratív csokidíszeket török. A csokidíszeket a mousse-ba szúrom és így tálalom.
Tipp:
Csokiimádók előnyben, ez a csokoládéhab annyira csokis, hogy mindenki imádni fogja és kiadóssága miatt bőven elég lesz mindenkinek. A díszítéshez használt csokoládétallérokat ki lehet adni feladatként a gyerekeknek, nagyon fogják élvezni a dekorálást.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »