Csokimousse fehér csokival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Egy kisebb tálat belehelyezek egy nagyobba, melyben víz van és alágyújtok a gáznak. A kisebb tálba beletörök 25 dkg étcsokit, a maradék 5 dkg-t félreteszem. Folyamatos kevergetés közben megolvasztom a gőz felett a csokoládét.
Közben leütök 2 tojást, a tojásfehérjéket külön felverem egy robotgéppel, hozzáadva a 2 dkg cukrot és a csipet sót. Ezután a 2 dl tejszínt is felverem a robotgéppel.

Hagyom a felolvadt étcsokit egy kicsit meghűlni, majd hozzáadom a 2 tojássárgáját. A csoki bekeményedik, ezért robotgéppel simára keverem, majd kanállal óvatosan hozzáforgatom a felvert tojásfehérjét és tejszínt. Egy porózus, rendkívül könnyű csokoládéhab lesz az eredmény, ezt 5-6 órára, vagy egész éjjelre a hűtőbe teszem.

A fehér csokit az előbb ismertetett módon, gőz fölött megolvasztom, majd tányérokra kanalazom, egy-egy kanálnyit kör alakban elsimítva, hogy ha a csoki megszilárdul, érméket kapjunk eredményül. A fehér csokit félreteszem hűlni, közben a maradék 5 dkg étcsokit is megolvasztom a gőz fölött.

Ezután kreatívan, az étcsokit a már lehűlt fehér csokikra pöttyözöm, gyufaszállal, villával nonfiguratív formákat alkotva ki.

Amint ez megvan, a fehércsokis tányérok is mennek a hűtőbe.
Másnap a csokimousse-ból egy-egy adagot desszertes tányérba szedek, majd a fehércsoki tallérokat lapos késsel felpattintva, nonfiguratív csokidíszeket török. A csokidíszeket a mousse-ba szúrom és így tálalom.

Tipp:

Csokiimádók előnyben, ez a csokoládéhab annyira csokis, hogy mindenki imádni fogja és kiadóssága miatt bőven elég lesz mindenkinek. A díszítéshez használt csokoládétallérokat ki lehet adni feladatként a gyerekeknek, nagyon fogják élvezni a dekorálást.