Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokikrémes rolád recept

Csokikrémes rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek víz
    • 1 narancs reszelt héja
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 1 tasak csokoládés tortakrém
    • 4 dl tej
    • 10 dkg tortabevonó
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket 1 ek cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral, vízzel, narancshéjjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a sütőport. A két masszát óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. Egy 23*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk.

    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 2 perc múlva mérsékeljük 180 fokra és kb 8 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kivesszük a sütőből, még melegen lehúzzuk róla a papírt, megfordítjuk és a tiszta felére tesszük, majd szorosan feltekerjük és így hűtjük ki.

    A krémhez a port feloldjuk a tejben, majd a csomagoláson leírtak szerint kikeverjük. A kihűlt lapot kitekerjük, megkenjük az elkészített krémmel, majd újra feltekerjük.

    A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a roládot, ízlés szerint díszíthetjük és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek