Csokikrémes rolád recept

Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket 1 ek cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral, vízzel, narancshéjjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és a sütőport. A két masszát óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. Egy 23*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 2 perc múlva mérsékeljük 180 fokra és kb 8 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kivesszük a sütőből, még melegen lehúzzuk róla a papírt, megfordítjuk és a tiszta felére tesszük, majd szorosan feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a port feloldjuk a tejben, majd a csomagoláson leírtak szerint kikeverjük. A kihűlt lapot kitekerjük, megkenjük az elkészített krémmel, majd újra feltekerjük.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a roládot, ízlés szerint díszíthetjük és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »