Csokidarabos keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütőport.A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd a csokit. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Kisebb diónyi golyókat formázunk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert nőni fognak és ujjnyi vastagra lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Forrón a csokidarabok könnyen megégethetik a kezünket és a szánkat.
Tipp:
Ezt a kekszet már második alkalommal készítettem. Az első egy katasztrófa lett. A sütő hőfokát 200-ra állítottam, így a végeredmény egy extra kemény, kissé megégett csokidarabokat tartalmazó valami lett. Ez nem hagyott nyugodni. Nem fogsz ki rajtam, azért is próbálkozok tovább-gondoltam és pár nap múlva összeállítottam egy újabb adagot. A hőfokot lentebb vettem és gondosan figyeltem a sütési időre. Így egy kívül kissé ropogós, de belül omlós csokis keksz született. Csak úgy etette magát. Egy jól záródó üveg edénykébe tartottam a maradék finomságokat és még 2 nap múlva is ugyanolyan volt az állaga.
Azt hiszem ajándéknak is kiváló, ha saját készítésű apró sütivel szeretnénk meglepni szeretteinket, karácsony előtt pár nappal már el is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »