Hozzávalók:
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütőport.A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, majd a csokit. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Kisebb diónyi golyókat formázunk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert nőni fognak és ujjnyi vastagra lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Forrón a csokidarabok könnyen megégethetik a kezünket és a szánkat.
Ezt a kekszet már második alkalommal készítettem. Az első egy katasztrófa lett. A sütő hőfokát 200-ra állítottam, így a végeredmény egy extra kemény, kissé megégett csokidarabokat tartalmazó valami lett. Ez nem hagyott nyugodni. Nem fogsz ki rajtam, azért is próbálkozok tovább-gondoltam és pár nap múlva összeállítottam egy újabb adagot. A hőfokot lentebb vettem és gondosan figyeltem a sütési időre. Így egy kívül kissé ropogós, de belül omlós csokis keksz született. Csak úgy etette magát. Egy jól záródó üveg edénykébe tartottam a maradék finomságokat és még 2 nap múlva is ugyanolyan volt az állaga.
Azt hiszem ajándéknak is kiváló, ha saját készítésű apró sütivel szeretnénk meglepni szeretteinket, karácsony előtt pár nappal már el is elkészíthető.