Csoki krémes, mogyorós, diós koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl tej
- 2 ek.cukor
- csipet só
- 6 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 40 dkg mogyorós csoki krém vagy nutella
- 15 dkg durvára vágott dió
A koszorú lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
Előkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük. Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk. A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »