Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült krémes recept

Csőben sült krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 40 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor

    A töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 ek kristálycukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 5 dl tej
    • 40 dkg tejföl (20 %-os)
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A díszítéshez:

    • 1 dl meggylé
    • 2 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a krémhez keverjük.

    A tészta készítése:
    A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd összegyúrjuk a sóval és a liszttel.

    25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztánkat belenyomkodjuk. Előmelegített 200 fokos sütőbe 10 percig sütjük, majd kivesszük és ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük a keményítővel és a krém tetejére csepegtetjük, majd fogpiszkálóval széthúzzuk. Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá