Csőben sült krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 40 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dl tej
- 40 dkg tejföl (20 %-os)
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A díszítéshez:
- 1 dl meggylé
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a krémhez keverjük.
A tészta készítése:
A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd összegyúrjuk a sóval és a liszttel.
25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztánkat belenyomkodjuk. Előmelegített 200 fokos sütőbe 10 percig sütjük, majd kivesszük és ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük a keményítővel és a krém tetejére csepegtetjük, majd fogpiszkálóval széthúzzuk. Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.