Csőben sült krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
  • 40 dkg tejföl (20 %-os)
  • 5 db tojásfehérje

A díszítéshez:

  • 1 dl meggylé
  • 2 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a krémhez keverjük.

A tészta készítése:
A margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd összegyúrjuk a sóval és a liszttel.

25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztánkat belenyomkodjuk. Előmelegített 200 fokos sütőbe 10 percig sütjük, majd kivesszük és ráöntjük a krémet. A meggylét összekeverjük a keményítővel és a krém tetejére csepegtetjük, majd fogpiszkálóval széthúzzuk. Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.