Csilla krémes recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 3 ek porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 késhegynyi szalalkáli
- 1 dl tej
- 2 kávéskanál piros ételfesték
- 2 kávéskanál zöld ételfesték
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 csapott ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 4 dl gyümölcsjoghurt (meggyes)
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak epres pudingpor
- 25 dkg margarin
- 3 dl tej
- 2 ek rum
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Lapok elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Tejben felfuttatjuk a szalalkálit, és ezt is belekeverjük. Jól összedolgozzuk, és ketté osztjuk. Egyik cipóhoz piros, másik cipóhoz zöld ételfestéket adunk. Kinyújtjuk, és egyenként 170 fokon, közepes tepsi hátán megsütjük.
Piskóta elkészítése:
4 tojást ketté választunk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadunk 4 ek cukrot, és tovább keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját, és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert 4 ek lisztet. Ezt az egészet megismételjük, mert 2*4 tojásos piskótát készítünk. Mindkettőt akkora tepsibe tesszük, amekkora lapokat sütöttünk. 170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése:
A joghurtot langyosra melegítjük. Hideg tejben elkeverjük a pudingot, a közben már langyos tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az aromát. Hozzákeverjük a joghurtos alaphoz, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
Összeállítás:
A piskótára kenjük a krém egy részét, erre jön a zöld lap, ismét krém, piskóta, maradék krém, végül a piros lappal befedjük.
4-5 órát állni hagyjuk, és szeleteljük.