Csilicsali recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek vaj + a formák kikenéséhez
- 3.3 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek barna cukor
- 2 kk vanília kivonat (elhagyható)
- 2 kiskanál őrölt fahéj (én kihagytam)
- 1/2 kk őrölt chili
- 1 csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 vékony szelet kalács
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tűzön főzzük, addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.
Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás előtt 5 percet hagyjuk hűlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.
Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.
Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípős, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.