Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csilicsali recept

Csilicsali
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 ek vaj + a formák kikenéséhez
    • 3.3 dl tejszín
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 ek barna cukor
    • 2 kk vanília kivonat (elhagyható)
    • 2 kiskanál őrölt fahéj (én kihagytam)
    • 1/2 kk őrölt chili
    • 1 csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 vékony szelet kalács

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

    A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tűzön főzzük, addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.

    Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás előtt 5 percet hagyjuk hűlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.

    Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.

    Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípős, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá