Csilicsali

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 ek vaj + a formák kikenéséhez
  • 3.3 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek barna cukor
  • 2 kk vanília kivonat (elhagyható)
  • 2 kiskanál őrölt fahéj (én kihagytam)
  • 1/2 kk őrölt chili
  • 1 csipet só
  • 4 tojás
  • 8 vékony szelet kalács

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A vajat a tejszínnel, a darabokra tört étcsokoládéval és az összes többi hozzávalóval egy edénybe tesszük, és lassú tűzön főzzük, addig, amíg a csoki és a vaj is el nem olvad. Ha kész, beleforgatjuk az apró kockákra vágott kalácsot.

Kivajazott szuflé formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás előtt 5 percet hagyjuk hűlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.

Tipp: nekem nincs szuflé formám, de van a képen látható alacsony falú bögrém. Tökéletesen megfelelt a célra.

Tipp2: érdemes a kész csokikrémet megkóstolni, hogy mennyire csípős, az én chilim most nem nagyon remekelt, épphogy lehet csak érezni.