Csíkos sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
- 30 dkg liszt
A piskótatekercshez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál víz
- lekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük, egy 22*38 cm-es tepsiben megsütjük. Sütés után még melegen megkenjük lekvárral, majd feltekerjük. Ha kihűlt, kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A krémhez a pudingport megfőzünk a tejben, kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.
A mézes lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd elfelezzük. Egy 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tepsi hátulján, 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el. A lapokat hagyjuk kihűlni.
Az egyik mézes lapot beletesszük a tepsibe, majd megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illesztjük, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »