Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos sütemény recept

Csíkos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg margarin
    • 2 evőkanál méz
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál tejföl
    • 30 dkg liszt

    A piskótatekercshez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 evőkanál víz
    • lekvár

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük, egy 22*38 cm-es tepsiben megsütjük. Sütés után még melegen megkenjük lekvárral, majd feltekerjük. Ha kihűlt, kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

    A krémhez a pudingport megfőzünk a tejben, kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.

    A mézes lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd elfelezzük. Egy 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tepsi hátulján, 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el. A lapokat hagyjuk kihűlni.

    Az egyik mézes lapot beletesszük a tepsibe, majd megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illesztjük, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

    Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá