Csíkos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg liszt

A piskótatekercshez:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • lekvár

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük, egy 22*38 cm-es tepsiben megsütjük. Sütés után még melegen megkenjük lekvárral, majd feltekerjük. Ha kihűlt, kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

A krémhez a pudingport megfőzünk a tejben, kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.

A mézes lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd elfelezzük. Egy 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tepsi hátulján, 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el. A lapokat hagyjuk kihűlni.

Az egyik mézes lapot beletesszük a tepsibe, majd megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illesztjük, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.