Csíkos karamellás rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
- 2 ek barna cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl tej
- 10 dkg mascarpone
- a tetejére (saját készítésű) csokilegyező
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét is kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és kettévesszük. Az egyikbe a kakaót is belekeverjük. A tojásos masszát és habot is elfelezzük, az egyiket kakaósra keverjük, míg a másik sima vaníliás marad. A reszelt narancshéjat is kettéosztjuk a lisztbe. Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világost.
Egy közepes sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye, majd a barna masszát is betöltjük.
Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.
A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról és feltekerjük a papírba vissza.
A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni és hidegen keverjük a krémsajtot hozzá.
Megkenjük a roládot és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól lehűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »