Csigacsapat recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 0,5 csomag burgonya pürépor
- 4 dl víz a püréporhoz
- 6 dl víz a tésztába
- 1 csomag élesztő
- 0,5 kk só
- 1 csipet cukor
A töltelékhez:
- 250 g lágy krémtúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
- Édesszájúaknak még 2-3 ek, cukor
A locsoláshoz amikor kész van:
- 0,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A krumplipüré port 4 dl forró vízbe áztatjuk. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott krumplipüré port is, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta állaga megkívánja, tehetünk bele még lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és megkenjük az előzőleg összekevert töltelékkel. Feltekerjük és 4 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük és hagyjuk kelni. Lekenhetjük őket egy kis olajjal, hogy ne tapadjanak össze, ha összeérnek.
200 fokon addig sütjük őket, amíg szép pirosak nem lesznek.
Amikor megsült, meglocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral.
Tipp:
Én ennyi tésztát általában elfelezek és egyik feléből lesznek a csigák, a másikból kifli, kenyér vagy pizza. Sokmindenhez használom ezt a fajta tésztát. Nagyon jó akkor is, ha maradt az ebédről krumplipüré és nem akarjuk se megenni, se kidobni. Viszont akkor elég hozzá kb 6 dl víz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »