Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A locsoláshoz amikor kész van:
Elkészítése:
A krumplipüré port 4 dl forró vízbe áztatjuk. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott krumplipüré port is, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta állaga megkívánja, tehetünk bele még lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és megkenjük az előzőleg összekevert töltelékkel. Feltekerjük és 4 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tortaformába tesszük és hagyjuk kelni. Lekenhetjük őket egy kis olajjal, hogy ne tapadjanak össze, ha összeérnek.
200 fokon addig sütjük őket, amíg szép pirosak nem lesznek.
Amikor megsült, meglocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral.
Én ennyi tésztát általában elfelezek és egyik feléből lesznek a csigák, a másikból kifli, kenyér vagy pizza. Sokmindenhez használom ezt a fajta tésztát. Nagyon jó akkor is, ha maradt az ebédről krumplipüré és nem akarjuk se megenni, se kidobni. Viszont akkor elég hozzá kb 6 dl víz!