Csiga süti recept

Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
- 1/2 cs sütőpor
Töltelék:
- szilva, barack vagy eperlekvár
Tetejére:
- 1 ü meggybefőtt
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
A sára piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgához keverjük a vizet és a cukor felé, majd alaposan kidolgozzuk. A hehérjét csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összeforgatjuk.
Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a msszát beleismítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk, majd a lapokat hosszában ismét elfelezzük így kapunk 4 vékonyabb lapot.
Megkenjük a lapokat lekvárral (lehet mind egyforma, de más-más ízű is), majd feltekerjük.
A barna piskóta tésztáját kikeverjük a megadott hozzávalókból.
A tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy köztük legyen hely, majd ráöntjük a masszát. Újra betoljuk a sütőbe és megsütjük 180 fokon.
A befőttet leszűrjük, levét felfogjuk (ha nincs 4,5-5 dl, akkor vízzel pótoljuk). A meggylében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a meggyszemeket és a sütemény tetejére smítjuk.
Ha teljesen kihűlt a süti és a meggyes réteg, akkor szeleteljük és kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »