Csiga süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz
  • 1/2 cs sütőpor

Barna piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 púpos ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz
  • 1/2 cs sütőpor

Töltelék:

  • szilva, barack vagy eperlekvár

Tetejére:

  • 1 ü meggybefőtt
  • 1 tasak vanília ízű pudingpor

Elkészítése:

A sára piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgához keverjük a vizet és a cukor felé, majd alaposan kidolgozzuk. A hehérjét csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összeforgatjuk.

Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a msszát beleismítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, akkor két lapba vágjuk, majd a lapokat hosszában ismét elfelezzük így kapunk 4 vékonyabb lapot.

Megkenjük a lapokat lekvárral (lehet mind egyforma, de más-más ízű is), majd feltekerjük.

A barna piskóta tésztáját kikeverjük a megadott hozzávalókból.

A tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy köztük legyen hely, majd ráöntjük a masszát. Újra betoljuk a sütőbe és megsütjük 180 fokon.

A befőttet leszűrjük, levét felfogjuk (ha nincs 4,5-5 dl, akkor vízzel pótoljuk). A meggylében elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a meggyszemeket és a sütemény tetejére smítjuk.

Ha teljesen kihűlt a süti és a meggyes réteg, akkor szeleteljük és kínáljuk.