Cseresznyés-tejfölös szelet recept
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
A töltelék elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

