Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-tejfölös szelet recept

Cseresznyés-tejfölös szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez

    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 6 ek cukor
    • 3 dl tejföl
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 40 dkg cseresznye

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.

    Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.

    A töltelék elkészítése:

    A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá