Cseresznyés-tejfölös szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 4 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 3 dl tejföl
  • 4 db tojásfehérje
  • 40 dkg cseresznye

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a sütőporral, porcukorral összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, belereszeljük a citromhéját. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk.

Erre ráöntjük a tölteléket, végül a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.

A töltelék elkészítése:

A pudingporokat a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kihűtjük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöket. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.