Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10,5 dkg finomliszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl 3,5%-os tej
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 50 dkg magozott cseresznye
- 3 dkg fenyőmag
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy cakkos, 30 cm átmérőjű piteformát, alaposan megpakoljuk az alját a kimagozott cseresznyével.
A tésztához először egy habverővel alaposan keverjük össze a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Majd szitáljuk hozzá a liszteket, és keverjük el csomómentesre. A tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a pitetálat az előmelegített, 185 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 25 percig sütjük alul-felül sütésen elektromos sütőben. Szép világosbarna legyen a színe. Ha kihűlt, szeleteljük, mint egy tortát.
A cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 171 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.