Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10,5 dkg finomliszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl 3,5%-os tej
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 50 dkg magozott cseresznye
- 3 dkg fenyőmag
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy cakkos, 30 cm átmérőjű piteformát, alaposan megpakoljuk az alját a kimagozott cseresznyével.
A tésztához először egy habverővel alaposan keverjük össze a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Majd szitáljuk hozzá a liszteket, és keverjük el csomómentesre. A tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a pitetálat az előmelegített, 185 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 25 percig sütjük alul-felül sütésen elektromos sütőben. Szép világosbarna legyen a színe. Ha kihűlt, szeleteljük, mint egy tortát.
A cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »