Cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10,5 dkg finomliszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl 3,5%-os tej
- 2 dl 30 %-os habtejszín
- 50 dkg magozott cseresznye
- 3 dkg fenyőmag
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy cakkos, 30 cm átmérőjű piteformát, alaposan megpakoljuk az alját a kimagozott cseresznyével.
A tésztához először egy habverővel alaposan keverjük össze a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Majd szitáljuk hozzá a liszteket, és keverjük el csomómentesre. A tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, megszórjuk a fenyőmaggal, majd a pitetálat az előmelegített, 185 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 25 percig sütjük alul-felül sütésen elektromos sütőben. Szép világosbarna legyen a színe. Ha kihűlt, szeleteljük, mint egy tortát.
A cseresznyés-mandulás fenyőmagos clafoutis kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »