Cseresznyés, krémes, egyensúly sütemény recept
Hozzávalók:
20*30 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 4 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg magozott, ropogós cseresznye
- 2 ek fahéjjal elkevert kristálycukor
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 15 dkg vaj
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, tovább keverjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész.
Hagyjuk kihűlni!
A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.