Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés, krémes, egyensúly sütemény recept

Cseresznyés, krémes, egyensúly sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    20*30 cm-es tepsihez
    A tésztához:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • 4 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 50 dkg magozott, ropogós cseresznye
    • 2 ek fahéjjal elkevert kristálycukor

    A krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 15 dkg vaj

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.

    A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, tovább keverjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész.
    Hagyjuk kihűlni!

    A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá