Cseresznyés, krémes, egyensúly sütemény recept

Hozzávalók:
20*30 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 4 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg magozott, ropogós cseresznye
- 2 ek fahéjjal elkevert kristálycukor
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 15 dkg vaj
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, tovább keverjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész.
Hagyjuk kihűlni!
A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »