Cseresznyés, krémes, egyensúly sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
20*30 cm-es tepsihez
A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 4 közepes tojás
  • csipet só
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 50 dkg magozott, ropogós cseresznye
  • 2 ek fahéjjal elkevert kristálycukor

A krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 15 dkg vaj

A bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, tovább keverjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész.
Hagyjuk kihűlni!

A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.