Hozzávalók:
20*30 cm-es tepsihez
A tésztához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, tovább keverjük, az olvasztott, nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész.
Hagyjuk kihűlni!
A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk.