Cseresznyés-kókuszos kevert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 100g kókuszreszelék
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 65 g olvasztott margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
- 50 ml tej
- 300g cseresznye
Elkészítése:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Meggyel is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »