Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-kókuszos kevert recept

Cseresznyés-kókuszos kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250g liszt
    • 100g kókuszreszelék
    • 1 tasak sütőpor (12g)
    • 65 g olvasztott margarin
    • 180g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
    • 50 ml tej
    • 300g cseresznye

    Elkészítése:

    A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

    Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.

    Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Meggyel is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá