Cseresznyés-kókuszos kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 100g kókuszreszelék
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 65 g olvasztott margarin
  • 180g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 2 nagyobb tojás
  • 2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
  • 50 ml tej
  • 300g cseresznye

Elkészítése:

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Meggyel is készíthető.