Cseresznyés kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek porcukor
- 7 ek rétesliszt
- 2 ek kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 kg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 pohár tejföl
Zselé:
- 3 dl cseresznye befőtt leve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz, és csomómentesre keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (38×30 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük az áttört túrót és a tejfölt.
A cseresznye befőtt levét felöntjük vízzel, hogy 7 dl legyen, a pudingot kevés lével és cukorral simára keverjük, hozzáöntjük a maradék levet, és felfőzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük.
Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd ráöntjük, és elsimítjuk a pudingot.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük, majd kockára szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

