Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés kevert süti recept

Cseresznyés kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg durumliszt
    • 18 dkg tk tönkölybúzaliszt
    • 18 dkg cukor
    • 30 dkg vaj
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk fahéj
    • 1 csomag sütőpor
    • 80 dkg cseresznye – magozva
    • 5 dkg szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját, a cukrot, a puha, de nem olvasztott vajat krémesre keverjük. A liszteket a sütőporral összekeverjük.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

    A kimagozott cseresznyét összekeverjük a fahéjas vaníliás cukorral. A liszt felét a tojásos masszához adjuk, a másik felét a felvert tojásfehérjével váltakozva.

    Sütőpapírral bélelt 26 x 37 cm-es tepsibe simítjuk a tészta felét, majd rátesszük a fele cseresznyét, majd a maradék tésztát, és a maradék cseresznyét.

    Tetejét szeletelt mandulával megszórjuk – porcukrozás helyett. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

    Félig a tepsiben kihűtjük, majd rácsra téve tovább hűtjük. Tálaláskor porcukrozást nem kívánt, a mandula finomabb ízt adott.

    Tipp:

    A finom fehér liszt lecserélésével is nagyon ízletes süteményt kaptunk, amit érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá