Cseresznyés kevert süti recept
Hozzávalók:
- 18 dkg durumliszt
- 18 dkg tk tönkölybúzaliszt
- 18 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 80 dkg cseresznye – magozva
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a cukrot, a puha, de nem olvasztott vajat krémesre keverjük. A liszteket a sütőporral összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A kimagozott cseresznyét összekeverjük a fahéjas vaníliás cukorral. A liszt felét a tojásos masszához adjuk, a másik felét a felvert tojásfehérjével váltakozva.
Sütőpapírral bélelt 26 x 37 cm-es tepsibe simítjuk a tészta felét, majd rátesszük a fele cseresznyét, majd a maradék tésztát, és a maradék cseresznyét.
Tetejét szeletelt mandulával megszórjuk – porcukrozás helyett. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Félig a tepsiben kihűtjük, majd rácsra téve tovább hűtjük. Tálaláskor porcukrozást nem kívánt, a mandula finomabb ízt adott.
Tipp:
A finom fehér liszt lecserélésével is nagyon ízletes süteményt kaptunk, amit érdemes kipróbálni.