Cseresznyés kevert süti recept
Hozzávalók:
- 18 dkg durumliszt
- 18 dkg tk tönkölybúzaliszt
- 18 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 80 dkg cseresznye – magozva
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a cukrot, a puha, de nem olvasztott vajat krémesre keverjük. A liszteket a sütőporral összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A kimagozott cseresznyét összekeverjük a fahéjas vaníliás cukorral. A liszt felét a tojásos masszához adjuk, a másik felét a felvert tojásfehérjével váltakozva.
Sütőpapírral bélelt 26 x 37 cm-es tepsibe simítjuk a tészta felét, majd rátesszük a fele cseresznyét, majd a maradék tésztát, és a maradék cseresznyét.
Tetejét szeletelt mandulával megszórjuk – porcukrozás helyett. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Félig a tepsiben kihűtjük, majd rácsra téve tovább hűtjük. Tálaláskor porcukrozást nem kívánt, a mandula finomabb ízt adott.
Tipp:
A finom fehér liszt lecserélésével is nagyon ízletes süteményt kaptunk, amit érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

