Cseresznyés kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 18 dkg durumliszt
  • 18 dkg tk tönkölybúzaliszt
  • 18 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 8 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 80 dkg cseresznye – magozva
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítése:

A tojások sárgáját, a cukrot, a puha, de nem olvasztott vajat krémesre keverjük. A liszteket a sütőporral összekeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A kimagozott cseresznyét összekeverjük a fahéjas vaníliás cukorral. A liszt felét a tojásos masszához adjuk, a másik felét a felvert tojásfehérjével váltakozva.

Sütőpapírral bélelt 26 x 37 cm-es tepsibe simítjuk a tészta felét, majd rátesszük a fele cseresznyét, majd a maradék tésztát, és a maradék cseresznyét.

Tetejét szeletelt mandulával megszórjuk – porcukrozás helyett. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Félig a tepsiben kihűtjük, majd rácsra téve tovább hűtjük. Tálaláskor porcukrozást nem kívánt, a mandula finomabb ízt adott.

Tipp:

A finom fehér liszt lecserélésével is nagyon ízletes süteményt kaptunk, amit érdemes kipróbálni.