Cseresznyés-csokis kuglóf recept
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt,1/2 cs sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1.5 dl tej
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Díszítéshez:
- ostya virágok
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejet és a sütőporral és fahéjjal elvegyített lisztet, végül a cseresznyét.
Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Miután megsült és kissé kihűlt, kiborítjuk a formából, majd 2 ek olajon felolvasztjuk a csokit és ecset segítségével bevonjuk a tésztát. A tetejét ostyavirágokkal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

