Cseh krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Psikótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 vérnarancs aroma
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Mézes lap:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!
Piskóta:
A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.
Krém:
A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.
A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.
Összeállítás:
Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »