Cseh krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Psikótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 vérnarancs aroma
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Mézes lap:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!
Piskóta:
A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.
Krém:
A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.
A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.
Összeállítás:
Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

