Cseh krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Psikótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 vérnarancs aroma
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Mézes lap:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!
Piskóta:
A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.
Krém:
A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.
A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.
Összeállítás:
Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »