Cseh krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Psikótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
Krémhez:
- 8 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 vérnarancs aroma
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott tortabevonó
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Mézes lap:
A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!
Piskóta:
A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.
Krém:
A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.
A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.
Összeállítás:
Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.