Cseh krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cseh krémes

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Psikótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 vérnarancs aroma

Tetejére:

  • 1 tábla olvasztott tortabevonó
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Mézes lap:

A lisztet és a szódabikarbónát elkeverjük. A tejben elkeverjük a tojást, margarint, mézet és gőz felett összeolvasztjuk. Ha már nem forró, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk.

A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk 25*35 cm-es téglalappá, villával megszurkáljuk, majd egy tepsi hátulján, sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütjük 180 fokon. Vigyázat, nem szabad túlsütni!

Piskóta:

A hozzávalókból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük és megsütjük a piskótát 180 fokon.

Krém:

A tojásokat elkeverjük a liszttel és cukorral. A tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát, majd sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk a krémet.

A krémet elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vérnarancs aromát keverjük.

Összeállítás:

Mézes lap, kakaós krém, piskóta, vérnarancsos krém és a tetejére jön a mézes lap.

A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk a sütemény tetején. Hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.