Crostata, az olasz rácsostorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 28 dkg vaj (ezúttal tejmentes margarin, mivel vendégségbe is vittünk belőle és a vendéglátónk
- tejérzékeny)
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 teáskanál sütőpor
- 4 dl lekvár
Elkészítése: A lisztet beleöntöttem az aprítógép tartályába, rászórtam a sütőport, kicsit megforgattam, utána rátettem a felkockázott hideg margarint, és a cukrot. Újra bekapcsoltam a gépet, és addig tartottam úgy, amíg morzsássá nem vált a tészta. Ekkor kiborítottam a konyhapultra és összegyúrtam a 8 tojássárgával.
30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagytepsibe.
A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt, mivel ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elegendő.
Megkentem lekvárral.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.
Hőlégkeverésebn 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig.
Tipp:
A hagyományos crostatat az olaszok meggylekvárral töltik, de én most a múlt héten főzött citromos-gyömbéres eper-rebarbara lekvárt használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »