Crostata, az olasz rácsostorta recept
Ők is elkészítették
 
                            Hozzávalók:
- 28 dkg vaj (ezúttal tejmentes margarin, mivel vendégségbe is vittünk belőle és a vendéglátónk
- tejérzékeny)
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 teáskanál sütőpor
- 4 dl lekvár
Elkészítése: A lisztet beleöntöttem az aprítógép tartályába, rászórtam a sütőport, kicsit megforgattam, utána rátettem a felkockázott hideg margarint, és a cukrot. Újra bekapcsoltam a gépet, és addig tartottam úgy, amíg morzsássá nem vált a tészta. Ekkor kiborítottam a konyhapultra és összegyúrtam a 8 tojássárgával.
30 percen át pihentettem. Közben sütőpapírt tettem a nagytepsibe.
A tésztát kettévettem. Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtottam, majd beleküszködtem a tepsibe. Nem volt egyszerű mutatvány a nagy méret miatt, mivel ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elegendő.
Megkentem lekvárral.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam és ráfektettem a tortára.
Hőlégkeverésebn 175 fokon sütöttem, kb. 25-30 percig.
Tipp:
A hagyományos crostatat az olaszok meggylekvárral töltik, de én most a múlt héten főzött citromos-gyömbéres eper-rebarbara lekvárt használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											 
											
											
