Cornflakes keksz recept
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott margarin/vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- 4 ek joghurt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Gyúrás közben a kukoricapehely darabokat kézzel amennyire tudjuk tördeljük össze, de nem baj, ha maradnak egész darabok is.
Kis gombócokat készítünk, amiket aztán kilapítunk és előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon sütöttem 8-10 percet, majd még 210 fokon kb 2 percet. A lényeg az, hogy még egy kicsit puha lesz, amikor már ki kell venni a sütőből, mert máskülönben megégnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

