Cornflakes keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott margarin/vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- 4 ek joghurt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Gyúrás közben a kukoricapehely darabokat kézzel amennyire tudjuk tördeljük össze, de nem baj, ha maradnak egész darabok is.
Kis gombócokat készítünk, amiket aztán kilapítunk és előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon sütöttem 8-10 percet, majd még 210 fokon kb 2 percet. A lényeg az, hogy még egy kicsit puha lesz, amikor már ki kell venni a sütőből, mert máskülönben megégnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »