Cornflakes keksz recept

Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott margarin/vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- 4 ek joghurt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Gyúrás közben a kukoricapehely darabokat kézzel amennyire tudjuk tördeljük össze, de nem baj, ha maradnak egész darabok is.
Kis gombócokat készítünk, amiket aztán kilapítunk és előmelegített sütőben megsütjük. Én 180 fokon sütöttem 8-10 percet, majd még 210 fokon kb 2 percet. A lényeg az, hogy még egy kicsit puha lesz, amikor már ki kell venni a sütőből, mert máskülönben megégnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »