Citromszelet recept
Hozzávalók:
Laphoz:
- 0,5 kg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 250 g margarin
- 3 ek tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 250 g margarin
- 2 citrom
- lekvár (a legjobb a narancslekvár, de lehet bármilyen, ami van otthon)
Díszítés:
- 200 g fehér csoki
- 3 ek étolaj
- citromhéj
Elkészítése:
A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.
A pudingport, a lisztet, a citromhéját és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.
Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk 3 cm vastagon. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.
Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.
Fogyasszátok egészséggel!