Citromos-vaníliás keksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg graham liszt
- 22,5 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- csipet só
- 3 ek víz
- 1 citrom reszelt héja és a leve
- vanília kikapart magjai
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília kikapart magjait, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe pihenni fél órára.
A lehűlt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra, majd szaggassuk ki a kívánt formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Készíthetjük sima finomlisztből, vagy vegyesen teljes kiőrlésű és sima liszt keverékéből is. Ez egy többszörösen kipróbált recept, szinte minden évben legalább egyszer elkészítem, és mindig nagyon nagy sikere van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »