Citromos-vaníliás keksz recept

Hozzávalók:
- 30 dkg graham liszt
- 22,5 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- csipet só
- 3 ek víz
- 1 citrom reszelt héja és a leve
- vanília kikapart magjai
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília kikapart magjait, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe pihenni fél órára.
A lehűlt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra, majd szaggassuk ki a kívánt formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Készíthetjük sima finomlisztből, vagy vegyesen teljes kiőrlésű és sima liszt keverékéből is. Ez egy többszörösen kipróbált recept, szinte minden évben legalább egyszer elkészítem, és mindig nagyon nagy sikere van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »