Citromos-túrós szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 7 dkg margarin
- 2 dl szénsavas narancsos üdítőital
A krémhez:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg margarin
- 10 g zselatin
- 20 dkg tejszínhab por
- 2 dl ásványvíz
- 2 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
- 9 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg margarin
- 60 ml szénsavas narancsos üdítőital
Elkészítése:
A darált kekszet a margarinnal és annyi üditőitallal eldolgozzuk, hogy formázható tésztát kapjunk.
Egy kisebb tepsit kevés olajjal kikenünk, a tésztát elnyomkodjuk benne, és megsütjük.
A tojásokat 15 dkg cukorral gőz fölött robotgéppel sűrű krémmé keverjük, a túrót a maradék cukorral és a margarinnal elkeverjük.
A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel habosra keverjük.
A tojáskrémbe keverjük a túrót, a megolvasztott zselatint, és a habot, végül a citrom héját és levét.
A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal, majd elkeverjük benne az üditőitalt, és óvatossan a krémre kenjük.
Hűtőbe rakjuk pár órára vagy akár egy éjszakára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »