Citromos-túrós szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 7 dkg margarin
- 2 dl szénsavas narancsos üdítőital
A krémhez:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg margarin
- 10 g zselatin
- 20 dkg tejszínhab por
- 2 dl ásványvíz
- 2 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
- 9 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg margarin
- 60 ml szénsavas narancsos üdítőital
Elkészítése:
A darált kekszet a margarinnal és annyi üditőitallal eldolgozzuk, hogy formázható tésztát kapjunk.
Egy kisebb tepsit kevés olajjal kikenünk, a tésztát elnyomkodjuk benne, és megsütjük.
A tojásokat 15 dkg cukorral gőz fölött robotgéppel sűrű krémmé keverjük, a túrót a maradék cukorral és a margarinnal elkeverjük.
A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel habosra keverjük.
A tojáskrémbe keverjük a túrót, a megolvasztott zselatint, és a habot, végül a citrom héját és levét.
A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal, majd elkeverjük benne az üditőitalt, és óvatossan a krémre kenjük.
Hűtőbe rakjuk pár órára vagy akár egy éjszakára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »