Citromos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tej
- 1 dkg szalalkáli
- tejföl
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve+reszelt héja
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk.
A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a főzött krémhez adjuk, és a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük.
Betöltjük a lapokat, másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

