Citromos szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Lapok :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek tej
- pici só
Krém:
- 3 vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 1 citrom héja es leve
- 60 dkg tejföl
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el, hiszen hűlnie kell. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesre keverjük a tejben és megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, kettéválasztjuk a tésztát és 2 egyforma lapot nyújtunk belőle.
A kihűlt pudingba belekeverjük a citrom levét és reszelt héját, valamit a tejfölt is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük az egyik lapot, megkenjük krémmel, majd befedjük a másikkal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt kiborítjuk a tepsiből és habtejszínt, vagy porcukrot teszünk a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.