Citromos szelet recept

Hozzávalók:
Lapok :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek tej
- pici só
Krém:
- 3 vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 1 citrom héja es leve
- 60 dkg tejföl
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el, hiszen hűlnie kell. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesre keverjük a tejben és megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, kettéválasztjuk a tésztát és 2 egyforma lapot nyújtunk belőle.
A kihűlt pudingba belekeverjük a citrom levét és reszelt héját, valamit a tejfölt is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük az egyik lapot, megkenjük krémmel, majd befedjük a másikkal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt kiborítjuk a tepsiből és habtejszínt, vagy porcukrot teszünk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »