Citromos szelet recept

Hozzávalók:
Lapok :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek tej
- pici só
Krém:
- 3 vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 1 citrom héja es leve
- 60 dkg tejföl
Elkészítése:
Először a pudingot készítjük el, hiszen hűlnie kell. Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesre keverjük a tejben és megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, kettéválasztjuk a tésztát és 2 egyforma lapot nyújtunk belőle.
A kihűlt pudingba belekeverjük a citrom levét és reszelt héját, valamit a tejfölt is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük az egyik lapot, megkenjük krémmel, majd befedjük a másikkal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt kiborítjuk a tepsiből és habtejszínt, vagy porcukrot teszünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »