Citromos sütemény recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lágy margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg búzaliszt
- 12 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (csapott)
Máz
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 ek citromlé
- tojásfehérje
Elkészítése
A lágy margarint egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, és a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, és a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk.
A tésztát egy kivajazott, belisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyér-formába öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, 150 fokon megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és bevonjuk a citromos mázzal. (A porcukrot citromlével, tojásfehérjével alaposan kikeverjük. )
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »