Citromos sütemény recept
Hozzávalók:
- 25 dkg lágy margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg búzaliszt
- 12 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (csapott)
Máz
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 ek citromlé
- tojásfehérje
Elkészítése
A lágy margarint egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, és a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, és a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk.
A tésztát egy kivajazott, belisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyér-formába öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, 150 fokon megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és bevonjuk a citromos mázzal. (A porcukrot citromlével, tojásfehérjével alaposan kikeverjük. )
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

