Citromos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg lágy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojás
  • 15 dkg búzaliszt
  • 12 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor (csapott)

Máz

  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek citromlé
  • tojásfehérje

Elkészítése

A lágy margarint egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, és a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, és a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk.

A tésztát egy kivajazott, belisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyér-formába öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, 150 fokon megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és bevonjuk a citromos mázzal. (A porcukrot citromlével, tojásfehérjével alaposan kikeverjük. )