Citromos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaptésztához szükséges hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- csipet só
- 7 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Szükségünk lesz még
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgájára, amit a kisült és még meleg tésztára kenünk
Tetejére:
- 16 dkg cukor
- 2 ek frissen reszelt citromhéj
- 6 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl citromlé (frissen facsart lehetőleg)
- 1/2 csomag vanília cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat kézzel összegyúrom, majd egy kisebb kapcsos formába nyomkodom, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 25-30 percig sütöm, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Közben előkészítem a tetejére valót.
A cukrot a citromlével és tojásokkal habosra keverem. Beleteszem a citromhéjat és a vanília cukrot is. Félreteszem.
Amikor a tészta megsült még melegen megkenem 1 tojás sárgájával – ez azt a célt szolgálja, hogy a tetejére kerülő massza ne itassa át a tésztát. Ezután rögtön mehet is rá a citromos massza.
Visszatolom a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Tetejére mehet kevés olvasztott csokoládé is, de anélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »