Citromos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaptésztához szükséges hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- csipet só
- 7 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Szükségünk lesz még
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgájára, amit a kisült és még meleg tésztára kenünk
Tetejére:
- 16 dkg cukor
- 2 ek frissen reszelt citromhéj
- 6 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl citromlé (frissen facsart lehetőleg)
- 1/2 csomag vanília cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat kézzel összegyúrom, majd egy kisebb kapcsos formába nyomkodom, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 25-30 percig sütöm, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Közben előkészítem a tetejére valót.
A cukrot a citromlével és tojásokkal habosra keverem. Beleteszem a citromhéjat és a vanília cukrot is. Félreteszem.
Amikor a tészta megsült még melegen megkenem 1 tojás sárgájával – ez azt a célt szolgálja, hogy a tetejére kerülő massza ne itassa át a tésztát. Ezután rögtön mehet is rá a citromos massza.
Visszatolom a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Tetejére mehet kevés olvasztott csokoládé is, de anélkül is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »