Citromos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 15 deka olvasztott margarin
- 15 deka cukor
- 20 deka liszt
- 2 citrom leve és reszelt héja
- fél csg sütőpor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Cukormáz:
- 15 deka porcukor
- 2 kanál víz és citromlé
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral margarinnal, és a citrom levével habosra keverem, vagyis amíg a cukor el nem olvad addig keverem. Amikor elég habos hozzáadom a reszelt citrom héját, és a sütőporral elkevert lisztet.
Margarinnal kikent őzgerinc formába öntöm és 180 fokon sütöm. Amikor megsült és kihűlt cukormázzal leöntöm és citrom karikákkal díszítem.
Máz elkészítése:
A cukrot a vízzel és citromlével összekeverem, és a sütemény tetejére öntöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »