Citromos-őszibarackos pite mentával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rétes liszt
- 1 csomag sütőpor
- nagyjából 1 kg gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja és a levéből 1 evőkanálnyi
- 5-6 menta levél
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ebbe reszelem a citrom héját és beleöntök a citrom levéből 1 evőkanálnyit is.
A menta leveleket aprítom, az is mehet a masszába. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd apránként hozzáadom a vajas keverékhez. A végén kerül bele a tojások fehérjéből vert hab. De ezt már óvatosan kell belekeverni.
Egy közepes tepsit kivajazok, ebbe mehet is a massza. A barackokat meghámozom és kimagozom. Tetszés szerinti darabokban beterítem vele a tepsit.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm. Megvárom míg a tepsiben kihűl a sütemény, csak utána kezdem felvágni. Tálaláskor porcukorral hintem meg, menta levéllel még meg is koronázhatjuk.
Tipp:
Lehet más gyümölcsökből is készíteni, nagyon finom sárgabarackkal, de a meggy is megbolondítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »