Citromos-őszibarackos pite mentával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rétes liszt
- 1 csomag sütőpor
- nagyjából 1 kg gyümölcs
- 1 citrom reszelt héja és a levéből 1 evőkanálnyi
- 5-6 menta levél
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ebbe reszelem a citrom héját és beleöntök a citrom levéből 1 evőkanálnyit is.
A menta leveleket aprítom, az is mehet a masszába. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd apránként hozzáadom a vajas keverékhez. A végén kerül bele a tojások fehérjéből vert hab. De ezt már óvatosan kell belekeverni.
Egy közepes tepsit kivajazok, ebbe mehet is a massza. A barackokat meghámozom és kimagozom. Tetszés szerinti darabokban beterítem vele a tepsit.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm. Megvárom míg a tepsiben kihűl a sütemény, csak utána kezdem felvágni. Tálaláskor porcukorral hintem meg, menta levéllel még meg is koronázhatjuk.
Tipp:
Lehet más gyümölcsökből is készíteni, nagyon finom sárgabarackkal, de a meggy is megbolondítja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »