Citromos linzer szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2-3 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 35 dkg cukor
- 3 citrom reszelt héja
- 4 ek citromlé
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A lisztet a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott, hideg margarint és jól elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.
40 x 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és a forró sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt elősütjük.
Töltelék készítése:
A tojást kikeverjük robotgéppel az összes hozzávalóval együtt. Legalább 5 percig keverjük, hogy jó krémes legyen. Öntsük rá a közben kisült, forró tésztára és toljuk vissza a sütőbe. 25-30 perc alatt süssük készre.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

